Kollégium

Kollégium

A Kollégium
elérhetőségei
Intézményegység-vezető
(Kollégium vezető)
Kollégiumi
nevelőtanárok
8100 Várpalota, Bartók Béla út 4.
e-mail: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
Tel.: +36/88-472-716
Béresné Kázsmér Zsuzsanna
biológia-technika szakos tanár
Gyöngyösi Papp Zsoltné
matematika-kémia szakos tanár

Kugler Lajos
műszaki szakoktató

Pajor Csaba
magyar-történelem szakos tanár

A Faller Jenő Szakképző Iskola és Kollégium a KLIK Veszprémi Tankerülete által fenntartott közoktatási intézmény. A kollégium fő feladata a Faller Jenő Szakképző Iskolában és a Thury György Gimnáziumban tanulók számára a kollégiumi ellátás biztosítása. Mellékfeladatként, a tanítási időn kívül, üres szálláshelyeink lehetőséget adnak turistacsoportok fogadására is.

Nevelési-oktatási intézmény

Kollégiumunk története nagy múltra vezethető vissza, már az ötvenes években magalakult vájár iskola (iskolánk elődje) is rendelkezett kollégiummal, melyek az évek során mind helyileg mind létszámban az éppen aktuális időszaknak megfelelően fejlődött, alakult át – bár méreteit tekintve nem megyénk legnagyobb kollégiuma –, de a pillanatnyilag 64 fő (28 lány férőhely, 36 fiú férőhely) elhelyezésére szolgáló épület biztosítja mindazon feltételeket, mely az otthonuktól távol tanulni vágyó középiskolások megfelelő szociális- és oktatási igényét kielégíti.

A két fő elhelyezését szolgáló vendégszobánkban, évről-évre külföldi diákokat szállásolunk el, iskolánk külföldi testvériskola kapcsolatainak köszönhetően.

Kollégiumunk csaknem tíz évvel ezelőtt belsőleg megújult, mind a közösségi helyiségek, a tanulószobák, és a lakószobák is felújításra kerültek. A lakószobák modern, skandináv típusú bútorokkal vannak berendezve.

A tanulószobákban számítógépek, internet elérés, wifi segíti a tanulmányi felkészülést.

A szabadidő hasznos eltöltéséhez kondi eszközök, ping-pong asztal, tollasütők, kerékpárok, stb. állnak rendelkezésre. A mindennapos testnevelés a szomszédos iskola tornatermében valósul meg.

A kollégiumi foglalkozásainkat jól felszerelt tv szoba, számos társasjáték, étkező segíti. Az étkezőt tanulóink nemcsak a főző szakkör keretein belül használhatják, hanem önállóan készíthetnek itt maguknak különböző hideg-meleg ételeket.
Ezenkívül a fürdőben mosógép is található, továbbá vasaló is rendelkezésre áll, valamint számos, a mindennapokat segítő eszköz is.

Kiemelkedő feladatunk biztosítani a továbbtanulás lehetőségét mindazon tanulók számára, akik városunk két nagy múltú középiskoláját választották és nem tudják megoldani otthonukból a mindennapos iskolába járást és az órákra való felkészülést. Törekszünk a hátrányok kompenzálására, a problémát okozó tantárgyakból folyamatosan biztosítjuk a korrepetálást, felzárkóztatást. A tanórán kívüli foglalkozásokkal szeretnénk színesebbé tenni és kompenzálni az otthontól távol lévő tanulók mindennapi életét.

Tovább a kategóriában: « Könyvtár Dokumentumok »
Faller Elektro Villamosipari és Informatikai Munkaközösség

Bejelentkezés

Köszönjük

Hogy megosztod iskolánkat és az oldal tartalmát mással is...