Kollégium

Kollégium

A Kollégium
elérhetőségei
Intézményegység-vezető
(Kollégium vezető)
Kollégiumi
nevelőtanárok
8100 Várpalota, Bartók Béla út 4.
e-mail: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
Tel.: +36/88-472-716
Béresné Kázsmér Zsuzsanna
biológia-technika szakos tanár
Gyöngyösi Papp Zsoltné
matematika-kémia szakos tanár

Jánosiné Bőle Andrea
műszaki tanár

Pajor Csaba
magyar-történelem szakos tanár

Iskolánk kollégiuma a Pápai Szakképzési Centrum által fenntartott közoktatási intézmény. A kollégium fő feladata a Faller Jenő Szakgimnáziuma, Szakközépiskolája és Kollégiumában és a Thury György Gimnáziumban tanulók számára a kollégiumi ellátás biztosítása. Mellékfeladatként, a tanítási időn kívül, üres szálláshelyeink lehetőséget adnak turistacsoportok fogadására is.

Nevelési-oktatási intézmény

Kollégiumunk története nagy múltra vezethető vissza, már az ötvenes években magalakult vájár iskola (iskolánk elődje) is rendelkezett kollégiummal, melyek az évek során mind helyileg mind létszámban az éppen aktuális időszaknak megfelelően fejlődött, alakult át – bár méreteit tekintve nem megyénk legnagyobb kollégiuma –, de a pillanatnyilag 64 fő (28 lány férőhely, 36 fiú férőhely) elhelyezésére szolgáló épület biztosítja mindazon feltételeket, melyek az otthonuktól távol tanulni vágyó középiskolások megfelelő szociális- és oktatási igényét kielégítik.

A két fő elhelyezését szolgáló vendégszobánkban, évről-évre külföldi diákokat szállásolunk el, iskolánk külföldi testvériskola kapcsolatainak köszönhetően.

Kollégiumunkat folyamatos beruházásokkal fejlesztjük. A 2017/2018-as tanévben teljes szigetelést, külső felújítást és nyílászáró cserét kapott az épület. Mind a közösségi helyiségek mind a tanulószobák és a lakószobák is felújításra kerültek. A lakószobák modern, skandináv típusú bútorokkal vannak berendezve.

A tanulószobákban számítógépek, internet elérés, wifi segíti a tanulmányi felkészülést.

A szabadidő hasznos eltöltéséhez kondi eszközök, ping-pong asztal, tollasütők, kerékpárok, stb. állnak rendelkezésre. A mindennapos testnevelés a szomszédos iskola tornatermében valósul meg.

A kollégiumi foglalkozásainkat tv szoba, számos társasjáték, étkező segíti. Az étkezőt tanulóink nemcsak a főző szakkör keretein belül használhatják, hanem önállóan készíthetnek itt maguknak különböző hideg-meleg ételeket.

A fürdőben mosógép is található, továbbá vasaló is rendelkezésre áll, valamint számos, a mindennapokat segítő eszköz is.

Kiemelkedő feladatunk biztosítani a tovább tanulás lehetőségét mindazon tanulók számára, akik városunk két nagy múltú középiskoláját választják, de nem tudják megoldani otthonukból a mindennapos iskolába járást és az órákra való felkészülést. Törekszünk a hátrányok kompenzálására, a problémát okozó tantárgyakból folyamatosan biztosítjuk a korrepetálást, felzárkóztatást.

A változatos tanórán kívüli foglalkozásokkal tesszük színesebbé az otthontól távol lévő tanulók mindennapi életét.

Tovább a kategóriában: « Kollégiumi elhelyezés Dokumentumok »
Faller Elektro Villamosipari és Informatikai Munkaközösség

Bejelentkezés

Köszönjük

Hogy megosztod iskolánkat és az oldal tartalmát mással is...