Közösségek

Megemlékezés az 1956-os forradalom 60. évfordulóján

"Jubileum - Ünnepi állománygyűlés keretében emlékezett a MH BHK az 1956-os forradalom és szabadságharc 60. évfordulója alkalmából.

1956 0

Az MH Bakony Harckiképző Központ és a Faller Jenő Szakképző Iskola és Kollégium tekintettel a többéves színvonalas együttműködésre, idén újra közös rendezvény keretein belül emlékezett a 20. század történelmének egyik legjelentősebb eseményére.

1956 1a

1956 1b

Az ünnepi állománygyűlésnek helyet adó Thury-vár rendezvénytermében a műsort Hajdú Levente: Kiáltvány című versével, Óvári Blanka nyitotta meg. Ezt követően a Duende Színjátszó Kör előadásában „Várpalota második Budapest” című műsorát a korabeli 1956-os dokumentumok és Szarvas József visszaemlékezései nyomán, színpadra vitte Reiff Mónika és Sándor Zsuzsanna a Faller Jenő Szakképző Iskola pedagógusai.

1956 2

1956 3

A múltidéző pillanatokat Vokla János ezredes ünnepi beszéde követte. A központparancsnok kiemelte: „Az 1956-os forradalom és a nyomában kibontakozó fegyveres harc bebizonyította a világ előtt, hogy a magyar társadalom jó célokért, képes akár a legnagyobb áldozatot is meghozni.” Az alakulat parancsnoka beszédében hangsúlyozta a nemzeti érzés és a nemzeti összetartozás fontosságát és osztatlan erejét a társadalomban.

1956 4

A rendezvény zárásaként az állomány kiemelt tagjai, a katonai szervezet érdekében végzett odaadó munkája elismeréseként jutalmakat vehetett át."

Forrás: https://www.facebook.com/harckikepzo/?hc_ref=PAGES_TIMELINE

Bővebben...
Feliratkozás az RSS csatornára
Faller Elektro Villamosipari és Informatikai Munkaközösség

Bejelentkezés