Duende színjátszókör

Helikon 2016

"A szó számtalan jelentéssel bír: mitológiai görög hegy, könyvkiadó, folyóirat, dohánytermék, regionális rádió, múzeumókori hangszer, vagy éppen egy irodalmi közösség használja vagy használta a kifejezést. A felsorolást csak folytatni lehetne, de nem célunk minden jelentést felkutatni hisz ahány ember, annyi asszociáció.
Abban viszont biztosak vagyunk, hogy a HELIKON szó hallatán több tízezer magyar embernek az említetteken kívül más is eszébe jut. A kifejezés hatására az emlékek között felsejlenek a középiskolás évek, a Balaton, Keszthely városa, és egy rendezvény, melyről felejthetetlen élményekkel, dicsérő szavakkal vagy építő kritikákkal, minősítésekkel tér haza az ifjú.
Így vagyunk ezzel mi is, „duendések”. Húsz évvel ezelőtt jártunk először itt, ez volt a csoport életének 11. Helikonja. Ezúttal is szép eredménnyel: bronz minősítéssel tértünk haza Shakespeare: Szentivánéji álom című drámájának bemutatásáért.

A versengés izgalma és az önfeledt szórakozás boldogsága, taps és könny, siker és kudarc, öröm és csalódás, a közösséghez tartozás élménye, a szabadság érzése, koncertek és spontán bulik, elcsattant csókok és be nem teljesült szerelmek, dallamok, arcok, illatok, ízek… Ez mind-mind a „HELIKONI ÉLMÉNY” része."

Faller Elektro Villamosipari és Informatikai Munkaközösség

Bejelentkezés

Köszönjük

Hogy megosztod iskolánkat és az oldal tartalmát mással is...