×

Figyelmeztetés

JFolder: :fájlok: Az elérési út nem mappa. Elérési út: /home/falleriskola/public_html/images/Versenyek/sakk diakolimpia 2016
JFile: :olvasás: Nem nyitható meg a fájl: templates/gk_university/css/jomsocial.css
×

Megjegyzés

There was a problem rendering your image gallery. Please make sure that the folder you are using in the Simple Image Gallery Pro plugin tags exists and contains valid image files. The plugin could not locate the folder: images/Versenyek/sakk diakolimpia 2016

Duende színjátszókör

Eötvös Pál Nívódíjat kapott Sersztnyev László

A XXXI. Várpalotai Napok megnyitója a hagyományos térzenét követően a polgármesteri köszöntővel kezdődött pénteken délután. A beszédet követően átadták a városi elismeréseket. Iskolánk pedagógusa Sersztnyev László Eötvös Pál-nívódíjat vehetett át. Gratulálunk és további sikeres pedagógus éveket kívánunk!

Eotvos dij 2016 1

 

Eotvos dij 2016 2

Bővebben...

Az év tanulója díj

Az Év Tanulója elismerő címet a Veszprém Megyei Kereskedelmi és Iparkamara elnöksége alapította.

A díjat az elméleti képzést végző középfokú intézmény vezetője vagy a gyakorlati képzést végző gazdálkodó szervezet jelölése alapján az iskolák végzős tanulói nyerhetik el. A díjra azt a tanulót lehet jelölni, aki a felsorolt szempontok alapján, a tanév során kiváló teljesítményt nyújtott.

  • Szakmai elmélet és gyakorlati előmenetel
  • A gyakorlati képzőhelyen végzett munka
  • Tanulmányi versenyeken való részvétel
  • Gyakorlati szintvizsga eredménye
  • Közösség érdekében végzett munka

A díjat a Veszprém Megyei Kereskedelmi és Iparkamara által összeállított bíráló bizottság ítéli oda a céloknak és feltételeknek legjobban megfelelő tanulók részére. A díjazott tanulók, minden évben a Kamarai Tanévzáró ünnepség keretében vehetik át a díjat és az elismerő oklevelet. A díjat a Veszprém Megyei Kereskedelmi és Iparkamara elnöke adja át.

A 2015/2016-os tanévben iskolánk két tanulója is részesült ebben az elsmerésben: Kanizsár Richárd és Ubornyák Dávid 

Gratulálunk szép teljesítményükhöz!

Forrás: http://www.veszpremikamara.hu/hu/veszprem-megyei-kereskedelmi-es-iparkamara/az-ev-tanuloja-9254

ev tanuloja 2016 1

 ev tanuloja 2016 2

Bővebben...

Évzáró Sportnap 2016

A tanév utolsó napját a tavalyi évhez hasonlóan közös sportolással ünnepeltük. A hagyományteremtő szándékkal létrehozott Évzáró Sportnap idén is tartalmas programokkal várta a diákokat. A közösségi program igazán jól sikerült, szinte minden osztály teljes létszámmal képviseltette magát és a borongós időjárás sem szegte kedvét senkinek. A megnyitó eseményen a tanév kimagasló sporteredményeit elérő tanulóit oklevéllel jutalmaztuk, majd Podollai Katalin iskolánk dolgozója tartott kettlebell bemutatót.

A nap eredményei

Kosárlabda (6 csapat)
Döntő: 9. H – 11. B : 9-6
1. 9. H
2. 11.B
3. 10.B és 10.A
5. SZÉ 12/1 és 9.EH
Tanár – Diák (9. H): 14-4

Kispályás labdarúgás (4 csapat)
1. 10.B
2. 10.GV
3. 9.A
4. 10.H
Tanár – Diák(10.B): 4-1

Röplabda (10 csapat)
1. 9.H
2. 11.B
3. 11.A
Tanár – Diák (9.H): 25-20

Sportotó
1. Sebestyén Martin 11.B
2. Szügyi Máté 11.B és Zelenka Martin 10.C
3. Paradicsom Kristóf 10.C, Vajda Bálint 10.C és Kenli Martina 10.C

Kosárlabda ügyességi
1. Szügyi Máté 11. B
2. Barka Márió SZÉ 12/1.
3. Máté György 11. B

Asztalitenisz
1. Csóka Zsolt 9.EH
2. Szabó Veronika 11.A
3. Vadas Barbara és Fleisz Szilvia 11.A

Csocsó
1. Paládi Richárd, Szabó Máté
2. Nagy Krisztián, Vörös Máté
3. Kovács Andor, Molnár Erik

Lövészet (Fiúk)
1. Szügyi Máté 11.B
2. Csillag Patrik 11.B
3. Szalai Sándor 11.B

Lövészet (Lányok)
1. Császár Fanni 10.A
2. Nagy Kitti 10.B
3. Gerván Dorina 11.B

A versenyek mellett petanque, tollaslabda, lábtollas és kondizás sportágakban is kipróbálhatták magukat tanulóink. Az egész nap aktívan és jókedvűen telt, folytatása jövőre!

Sportnapi összefoglaló az éves sportversenyekről és eredményeinkről:

pdf2015-2016-os_tanev_versenyei_eredmenyei.pdf

Bővebben...

Helikon 2016

"A szó számtalan jelentéssel bír: mitológiai görög hegy, könyvkiadó, folyóirat, dohánytermék, regionális rádió, múzeumókori hangszer, vagy éppen egy irodalmi közösség használja vagy használta a kifejezést. A felsorolást csak folytatni lehetne, de nem célunk minden jelentést felkutatni hisz ahány ember, annyi asszociáció.
Abban viszont biztosak vagyunk, hogy a HELIKON szó hallatán több tízezer magyar embernek az említetteken kívül más is eszébe jut. A kifejezés hatására az emlékek között felsejlenek a középiskolás évek, a Balaton, Keszthely városa, és egy rendezvény, melyről felejthetetlen élményekkel, dicsérő szavakkal vagy építő kritikákkal, minősítésekkel tér haza az ifjú.
Így vagyunk ezzel mi is, „duendések”. Húsz évvel ezelőtt jártunk először itt, ez volt a csoport életének 11. Helikonja. Ezúttal is szép eredménnyel: bronz minősítéssel tértünk haza Shakespeare: Szentivánéji álom című drámájának bemutatásáért.

A versengés izgalma és az önfeledt szórakozás boldogsága, taps és könny, siker és kudarc, öröm és csalódás, a közösséghez tartozás élménye, a szabadság érzése, koncertek és spontán bulik, elcsattant csókok és be nem teljesült szerelmek, dallamok, arcok, illatok, ízek… Ez mind-mind a „HELIKONI ÉLMÉNY” része."

Bővebben...

Sikeresen zárult a Szakmák Éjszakája iskolánkban, 2016

Nagy sikerrel zárult iskolánkban első alkalommal megrendezett "szakmák éjszakája" című rendezvény. Az este 6-tól 10-ig tartó, ingyenes programok során az érdeklődők a legkülönbözőbb szakmákkal ismerkedhettek meg. Például hegeszthettek, traktort vezethettek, fegyvereket szerelhettek szét, össze, boltban eladók lehettek vagy éppen beteget ápolhattak. Különleges fizikai kísérletekkel ismerkedhettek vagy éppen csövet szerelhettek. A rendezvényekre elsősorban a pályaválasztás előtt álló, 7. és 8. osztályos diákokat vártuk, de a rendezvény középiskolások és felnőttek számára is izgalmas élményt nyújtott.

Bővebben...

Megvédte címét iskolánk tanulója a megyei egyéni sakk Diákolimpián

2016. február 20-án került megrendezésre Ajkán a megyei egyéni sakk Diákolimpia döntője, ahol Várpalota és vonzáskörzetét 5 iskolából összesen 7 tanuló képviselte. A sakk Élő-pontszám nélküliek számára megrendezett megyei döntőn 6 korcsoportban összesen 94 tanuló versenyzett.

Örömteli hír, hogy a tavalyi évhez hasonlóan idén is eredményesen szerepelt és megvédte címét iskolánk tanulója, Pátkai Ákos a megyei egyéni sakk Diákolimpián.

5. korcsoport fiúk versenyében:
Pátkai Ákos 10.B osztályos tanuló 1. helyen végzett.

Ákos eredményével kvalifikálta magát a március 19-én Budapesten megrendezésre kerülő országos döntőre.

Teljesítményéhez gratulálunk!

{gallery}Versenyek/sakk diakolimpia 2016{/gallery}

Bővebben...
Feliratkozás az RSS csatornára
Faller Elektro Villamosipari és Informatikai Munkaközösség

Bejelentkezés