Duende színjátszókör

Megemlékezés és minikonferencia a kommunista diktatúrák áldozatainak emléknapja alkalmából

 
Minikonferencia a kommunista diktatúrák áldozatainak elmélknapján

Megemlékezést és minikonferenciát tartottak a kommunista diktatúrák áldozatainak emléknapja alkalmából szombat délután a Faller Jenő Szakképző Iskolában. Az iskola falán elhelyezett tábla előtt az önkormányzat és az intézmények képviselői, civil szervezetek és magánszemélyek helyezték el koszorúikat és hajtottak fejet az áldozatok tiszteletére. Emlékezni nem mindig jó, de emlékezni mégis mindig kell – hangsúlyozta a minikonferenciát megnyitó köszöntő beszédében Campanari-Talabér Márta polgármester. Az eseményen előadást tartott prof. dr. habil. Horváth Miklós hadtörténész, dr. M. Kiss Sándor történész, professzor emeritus, dr. Kahler Frigyes jogtörténész és Galambos István, a NEB Hivatalának tudományos kutatója. A minikonferenciát Várpalota Város Önkormányzata, a Thury-vár Nonprofit Kft., a Krúdy Gyula Városi Könyvtár és a PSZC Faller Jenő Szakképző Iskolája és Kollégiuma támogatta.

Forrás: Hírcentrum Várpalota on Saturday, February 25, 2017

"Megemlékezést és minikonferenciát tartottak a kommunista diktatúrák áldozatainak emléknapja alkalmából szombat délután a Faller Jenő Szakképző Iskolában. Az iskola falán elhelyezett tábla előtt az önkormányzat és az intézmények képviselői, civil szervezetek és magánszemélyek helyezték el koszorúikat és hajtottak fejet az áldozatok tiszteletére. Emlékezni nem mindig jó, de emlékezni mégis mindig kell – hangsúlyozta a minikonferenciát megnyitó köszöntő beszédében Campanari-Talabér Márta polgármester. Az eseményen előadást tartott prof. dr. habil. Horváth Miklós hadtörténész, dr. M. Kiss Sándor történész, professzor emeritus, dr. Kahler Frigyes jogtörténész és Galambos István, a NEB Hivatalának tudományos kutatója. A minikonferenciát Várpalota Város Önkormányzata, a Thury-vár Nonprofit Kft., a Krúdy Gyula Városi Könyvtár és a PSZC Faller Jenő Szakképző Iskolája és Kollégiuma támogatta."
Forrás: Hírcentrum Várpalota

Bővebben...

Megemlékezés az 1956-os forradalom 60. évfordulóján

"Jubileum - Ünnepi állománygyűlés keretében emlékezett a MH BHK az 1956-os forradalom és szabadságharc 60. évfordulója alkalmából.

1956 0

Az MH Bakony Harckiképző Központ és a Faller Jenő Szakképző Iskola és Kollégium tekintettel a többéves színvonalas együttműködésre, idén újra közös rendezvény keretein belül emlékezett a 20. század történelmének egyik legjelentősebb eseményére.

1956 1a

1956 1b

Az ünnepi állománygyűlésnek helyet adó Thury-vár rendezvénytermében a műsort Hajdú Levente: Kiáltvány című versével, Óvári Blanka nyitotta meg. Ezt követően a Duende Színjátszó Kör előadásában „Várpalota második Budapest” című műsorát a korabeli 1956-os dokumentumok és Szarvas József visszaemlékezései nyomán, színpadra vitte Reiff Mónika és Sándor Zsuzsanna a Faller Jenő Szakképző Iskola pedagógusai.

1956 2

1956 3

A múltidéző pillanatokat Vokla János ezredes ünnepi beszéde követte. A központparancsnok kiemelte: „Az 1956-os forradalom és a nyomában kibontakozó fegyveres harc bebizonyította a világ előtt, hogy a magyar társadalom jó célokért, képes akár a legnagyobb áldozatot is meghozni.” Az alakulat parancsnoka beszédében hangsúlyozta a nemzeti érzés és a nemzeti összetartozás fontosságát és osztatlan erejét a társadalomban.

1956 4

A rendezvény zárásaként az állomány kiemelt tagjai, a katonai szervezet érdekében végzett odaadó munkája elismeréseként jutalmakat vehetett át."

Forrás: https://www.facebook.com/harckikepzo/?hc_ref=PAGES_TIMELINE

Bővebben...

Megemlékezés az aradi vértanúkról

A szabadságharc hőseire emlékeztünk kivégzésük 167. évfordulóján iskolánk aulájában. Aradon 1849. október 6-án végezték ki a 13 honvédtábornokot: Aulich Lajost, Damjanich Jánost, Dessewffy Arisztidot, Kiss Ernőt, Knézich Károlyt, Láhner (Lahner) Györgyöt, Lázár Vilmost, Leiningen-Westerburg Károlyt, Nagysándor Józsefet, Poeltenberg Ernőt, Schweidel Józsefet, Török Ignácot és Vécsey Károlyt.
A tematikus faliújság előtt adta elő ünnepi műsorát a 10.A osztály. A műsor után koszorút helyeztünk el az emlékezés gyertyái mellé, majd az osztályok képviselői nemzeti színű szalagot kötöttek az emlékfalra.

IMG 0157
A műsor és a faliújság összeállításáért köszönet Sándor Zsuzsanna és Czeher Ildikó tanárnőknek!

IMG 0161

A megemlékezésről készült képek:

Bővebben...
Feliratkozás az RSS csatornára
Faller Elektro Villamosipari és Informatikai Munkaközösség

Bejelentkezés