Iskolai élet

Együttműködve a gyermekekért

A Magyar Honvédség Bakony Harckiképző Központ és a Honvédelem és Társadalom Baráti Kör kezdeményezésére, összefogással folytatódik a „Lőtér veszélyforrásai” című előadás.

A ma délelőtti értekezletre a várpalotai általános iskolák és tagintézmények igazgatói és a Faller Jenő Szakképző Iskola igazgatóhelyettese valamint a Várpalotai Egységes Pedagógiai Szakszolgálat fejlesztő pedagógusa, és a Megyei Tankerület Vezető helyettese érkezett, aminek a témája előadássorozat indítása különböző korcsoportú gyermekek számára tájékoztatás a lőtér veszélyforrásairól illetve az éves tanmenetbe integrálása osztályfőnöki órák keretein belül.

A kezdeményezéshez csatlakozott az összes helyi általános iskola tagiskoláival és középiskola illetve a pedagógiai szakszolgálat is.

A szóban forgó előadássorozat igénye évről-évre megfogalmazódik szülőkben, pedagógusokban, intézményvezetőkben, civil szervezet vezetőiben a sajnálatos balesetek megelőzése érdekében. Valós problémát jelentenek a területen az időjárás változása és víz által kimosott II. világháborús gránátok felbukkanása. A MH Bakony Harckiképző Központ folyamatos mentesítést hajt végre az éleslövészetek után, amelyek alkalmával többször kerülnek elő nagyon régi, vegyes állapotban lévő egyéb harcanyagok is, melyek robbanó hatása életveszélyes.

Fontos felhívni a gyermekek figyelmét a lőtér veszélyforrásaira és ez a várpalotai intézmények összefogásával sokkal szélesebb körben valósulhat meg.

Fotók: Pintér László MH BHK

Faller Elektro Villamosipari és Informatikai Munkaközösség

Bejelentkezés

Köszönjük

Hogy megosztod iskolánkat és az oldal tartalmát mással is...