×

Figyelmeztetés

JFolder: :fájlok: Az elérési út nem mappa. Elérési út: /home/falleriskola/public_html/images/Versenyek/Nem vagyunk mi kispályások 2016
JFile: :olvasás: Nem nyitható meg a fájl: templates/gk_university/css/jomsocial.css
×

Megjegyzés

There was a problem rendering your image gallery. Please make sure that the folder you are using in the Simple Image Gallery Pro plugin tags exists and contains valid image files. The plugin could not locate the folder: images/Versenyek/Nem vagyunk mi kispályások 2016

Sport

Pályázat: "Nem vagyunk mi kispályások"

Idén tavasszal hirdette meg először Újbuda alpolgármestere Király Nóra és csapata a „Nem vagyunk mi kispályások” című labdarugó EB szurkolói pályázatát. Azért került kiírásra, mert a magyar labdarugó válogatott nagy örömünkre bekerült az Európa Bajnokságra 44 év után. A pályázat és az ezt követő focimajális célja a nemzeti összetartozás, a szurkolói támogatás megmutatása és válogatottunk támogatása volt.

A pályázati kiírás elérhető itt:
http://www.kiralynora.hu/article/nem-vagyunk-mi-kispalyasok-eb-szurkoloi-palyazat

Iskolánk azért jelentkezett, mert a gyerekekre nagyon pozitív hatással volt, hogy megnyerték az első ízben szervezett vándorkupát a szakképzési centrum sportnapján illetve azt megelőzően az amatőr foci körzeti Fair Play Kupát. Ezzel egyidejűleg kaptuk ezt a felhívást. Mindez remek közösségi élménylehetőségnek bizonyult a diákok és a felkészítő tanárok számára mivel nemcsak a sport, hanem a kreatív audiovizuális ötleteknek is teret engedett.

A pályázatban szerepelt különféle lehetséges ötletek megvalósítása (pl.: videó, fotók, szöveges bemutatkozó, saját tervezésű logó, versek, stb. készítése), melyekből minden pályázó szabadon választhatott. Ezekből állt össze az adott csapat pályázati anyaga, melynek témája a magyar labdarugó válogatott iránti hűség kifejezése és annak buzdítása volt. A pályázati anyaggal május 5-ig kellett elkészülni, így választottunk ki tanulókat, hogy egy csapatot alkotva megvalósítsuk a kiírásban szereplő lehetőségeket az erősségeinkre alapozva. Városunkat, iskolánkat bemutató flashmobot, illetve egy bővebb szöveges anyagot készítettünk a város nevezetességeiről, kulturális, sport és futball életéről, az itt található szakmákról és a sport tevékenységeinkről, eredményeinkről. Szó esett városunkban született egykori válogatott sportolókról, melyek közül a rendezvényen megemlékeztek a híres játékosról, Nyilas Tiborról is. Mindezek mellé benyújtottunk egy verset is „Így buzdítunk mi” címmel. A pályázat készítése közben fotókat csináltunk, hogy bemutassuk a felkészülést.

A pályázati anyagunk egy része elérhető itt:
http://www.kiralynora.hu/focieb2016/varpalota-papai-szc-faller-jeno-szakkozepiskola

Összesen 77 pályázatból 6 korcsoportban küldtek be pályázatokat az ország különböző részeiről .A mi csapatunk a 6. korcsoportban a 16-18 éves korosztályban szerepelt. Ebből a 77 pályázatból választották ki a 3 legjobbat mind a 6 korcsoportban, összesen 24-et így meghívást kaptunk május 22-én a Kamaraerdei Ifjúsági Parkban megrendezett I. Újbudai Focimajálisra. A 24 csapat mellett még 2 csapat került be közönségszavazás révén illetve még egy a zsűri döntése alapján.

Az eseményen való részvételre csapatonként 11 tanuló és 2 kísérő tanár kapott meghívást. A programban minden résztvevő csapat saját korosztályán belül barátságos mérkőzéseket vívott egymással. A színpadon minden csapatnak maximum 5 percben a pályázati anyagban szereplő részekből kellett bemutatkoznia. A helyszínen lehetőség volt többféle szabadon választható programon, megmérettetésen való részvételre (pl.: labda sebesség mérés, 11-es rúgás stb.). A diákok ezeken az állomásokon pontokat gyűjthettek és egyénileg is szerezhettek ajándékokat. Az egész napos rendezvény külön figyelmet szentelt az óvodásokra és a kisiskolás korosztályra. Számukra külön ügyességi feladatokat, játékos vetélkedőket szerveztek. Kiemelték az országos ovi foci program jelentőségét.

Az eseményt Király Nóra, Újbuda alpolgármestere nyitotta meg. A megnyitón részt vett Simicskó István honvédelmi miniszter, Szabó Tünde sportért felelős államtitkár, Stieber Zoltán Nagy Ádám jelenlegi válogatott játékos, Müller Sándor és Hrutka János volt válogatott játékosok, Borbély Gábor és Horti Gábor riporterek, akik a barátságos mérkőzések közvetítését végezték a helyszínen növelve ezzel a mérkőzések hangulatát. A majálison megjelentek számára lehetőség volt a fent említett sportolókkal találkozni, autogramot kérni, és közös fotót készíteni.

Az eseményt számos szponzor támogatta a teljesség igénye nélkül: Budapest városa, Újbuda, Magyar Labdarugó Szövetség, Emberi Erőforrások Minisztériuma, Kelen SC, Bozsik program (ovi foci), Neckermann utazási iroda, OTP, Decathlon stb.

Csapatunk (az Életrevalók) a leadott pályázati anyaggal a II. helyezést érte el a saját korcsoportján belül és számtalan ajándékkal (kupa, emlékérem, 2 db póló, strandlabda, toll, jegyzetfüzet, football heroes figurák stb.) gazdagodhatott. A szervezők minden meghívott vendég számára biztosított ásványvizet, egy tál meleg ételt és gyümölcsöt.
Tanulóink méltón képviselték Várpalotát és iskolánkat. Megmutatták, hogy városunkban és az iskolánkban is sokan kedvelik a labdarúgást és szeretnek sportolni. Az ilyen lehetőségek megtanítják a gyerekeket csapatban dolgozni. Együttérzésre és összetartozásra nevel illetve ösztönző hatással bír, kulturált szurkolásra tanít, és lehetőséget nyújt a családok számára közös szabadidő eltöltésére is. 

Ezúton is szeretnénk megköszönni, hogy az iskolánkat a Polgármesteri Hivatal támogatta azzal, hogy rendelkezésre bocsájtotta a város zászlaját a majális idejére.

Az eseményről megjelent további sajtóanyagok:

http://www.m4sport.hu/2016/05/22/ujbudai-focimajalis-a-legkisebb-szurkoloknak/

https://www.youtube.com/watch?v=mRtbINMS2Zk

http://sport.ujbuda.hu/sport/gyerekek-szurkolnak-a-magyar-valogatottnak-az-eb-n

Képgaléria

{gallery}Versenyek/Nem vagyunk mi kispályások 2016{/gallery}

Faller Elektro Villamosipari és Informatikai Munkaközösség

Bejelentkezés

Köszönjük

Hogy megosztod iskolánkat és az oldal tartalmát mással is...