Tanulmányi

Celebrities - történelmi arcképcsarnok vetélkedő

Celebrities - történelmi arcképcsarnok vetélkedő az idei tanév egyik kiemelkedő programja. Az idegen nyelvi és humán munkaközösség szervezésében.

A program célja, hogy az adott idegen nyelven tanuló diákok a nyelvterületnek egy kiemelkedő történelmi szereplőjével alaposabban megismerkedjenek, és angolul, vagy németül bemutassák a megtanult ismereteiket. A történelmi személyiségek közül Churchillre és Sissire esett a választás. Mindkét személy kapcsolódik a magyar történelemhez is de utóbbi talán a leginkább. "Mintha régen nagyon régen élt volna egy királyné aki minket nagyon szeretett, aki értünk sokat tett." - írja róla Mikszáth Kálmán.

A vetélkedő három fordulóból állt. Az első eseményre decemberben került sor, amikor egy teadélután keretén belül, teázgatás közben előadást hallhattunk Churchillről és Sissiről Sándor Zsuzsanna tanárnő tolmácsolásában. A résztvevők megkóstolhatták Churchill kedvenc sütijét, a rebarbarás lepényt, illetve Sissi sütijét a berlini pitét.

A második fordulóban kellett ezek alapján elkészíteni a projektmunkákat a történelmi személyek életrajzából kiválasztott érdekes részletet elmélyítve. Churchillről 12 pályamű érkezett angol nyelven, Sissiről 11 pályamunka német nyelven. Ezeket a szép munkákat kiállítottuk az iskola folyosóján. A zsűri és a tantestület a beérkezett pályamunkákat értékelte, majd a tanulók a verseny 3. fordulójában idegen nyelven védték meg projektjeiket.

Versenyünkről a következő két cikk jelent meg a Naplóban és a Várpalotai hírekben:

Faller Elektro Villamosipari és Informatikai Munkaközösség

Bejelentkezés

Köszönjük

Hogy megosztod iskolánkat és az oldal tartalmát mással is...