Archívum

Lipcsei pályázat - Szakiskolai Mobilitási Program 2010

A Magyar Tartalékosok Szövetsége Fejér Megyei Szervezete (MATASZ FMSZ) (Székhely: 1087 Budapest, Kerepesi út 29/b.) mint projektgazda irányításával a székesfehérvári Árpád Szakiskola és Kollégium szabó tanulói, illetve a várpalotai Faller Jenő Szakiskola és Kollégium bolti eladó szakiskolai képzésben résztvevő tanulói Németországban, Lipcsében szakmai gyakorlaton vettek részt 2010 nyarán.

A Tempus Közalapítvány által meghirdetett „Szakiskolai mobilitási program” keretében megvalósítandó projektek résztvevőjeként a gyakorlaton a Szakiskolai Fejlesztési Program I. vagy II. körében részt vevő szakiskolák, szakiskolai képzésben résztvevő, 9-13. évfolyamos, vagy a 13. évfolyamot a gyakorlat kezdete előtt legfeljebb 6 hónappal elvégzett tanulói vehettek részt.

A Faller Jenő Szakiskola és Kollégium öt tanulója 2010. július 03-tól július 31-ig tartózkodott Lipcsében. Két fő a Mico Mode ruhaüzletben, egy tanuló a Drogerie Marktban, egy fő a Galerie am Nikolaikirchhofban, míg egy tanuló a Pannonia Vinumban töltötte 4 hetes szakmai gyakorlatát.

A projektet nagyon hasznosnak ítéltük meg – elsősorban azok számára, akik részt vettek a lipcsei gyakorlaton s az azt megelőző felkészítéseken. Szakmai tapasztalatokra tettek szert, a nyelvi tudásuk és ismereteik a vevőkkel való kommunikáció, bánásmód terén gyarapodtak. Másodsorban a következő évfolyamon tanulók tanulmányi eredményére és tanulási motivációjára is ösztönzőleg hat ez a lehetőség, hiszen nyomatékosítottuk, hogy ha lesz következő pályázat, csak a legjobbak jelentkezhetnek. Mi, gyakorló pedagógusok, jól tudjuk, hogy diákjainkat nagyon nehéz motiválni, s ez egy remek lehetőség erre.

Egy másik nép mindennapjaiba, kultúrájába betekintést nyerni hatalmas szellemi feltöltődést jelent, és rengeteg élménnyel lettünk gazdagabbak.

Lipcsében rengeteg látnivaló van, s igyekeztük a várost minél jobban megismerni. Szabadidőnkben múzeumokba, kiállításokra, rendezvényekre, koncertekre jártunk. Eljutottunk a híres lipcsei állatkertbe, voltunk a Tamás templomban, és a strandokat sem hagytuk ki.

Köszönjük iskolánkban Bőle Károlyné igazgatónak és Kedves Albert igazgató helyettesnek a lehetőséget, mellyel életre szóló élményhez juttattak minket!

Külön köszönetet mondunk az áldozatos munkáért: Buth Sándornak a pályázat megírásáért, Nagy Izabellának az előkészítő és tolmács munkájáért, és nem utolsó sorban Czuprák Ottónak, a MATASZ FMSZ elnökének.

Köszönettel a bolti eladó tanulók:
Lucz Melinda
Mészáros Nikolett
Rádóczy Vanda
Sümegi Virág
Zelenka Szabina

A pályázathoz szükséges:

docPályázati felhívás69.5 KB

docJelentkezési lap59.5 KB

docMotivációs levél (minta)41 KB

docSzülői nyilatkozat36 KB

Faller Elektro Villamosipari és Informatikai Munkaközösség

Bejelentkezés

Köszönjük

Hogy megosztod iskolánkat és az oldal tartalmát mással is...