17/KA1VET/5704

Külföldön szerezhetnek szakmai tapasztalatot

Az Erasmus+ program keretében horvát partneriskolából érkezett diákok töltöttek el kéthetes szakmai gyakorlatot Várpalotán a közelmúltban a PSZC Faller Jenő Szakképző Iskolája és Kollégiuma vendégeként. Tavasszal viszonozzák a látogatást a várpalotai nebulók.

Négy fémipari és négy eladó tanuló, valamint tanáraik érkeztek a Faller szakképzőbe, hogy hasznos tapasztalatokat szerezzenek az iskolában és a tanműhelyekben. A szakmai gyakorlat mellett a fiatalok közös tanórákon vettek részt, s természetesen szabadidős programokra is jutott idő a Magyarországon töltött két hét során.

A látogatást rövidesen viszonozzák a várpalotai intézmény tanulói, hiszen márciusban nyolc gépészeti tanuló és négy eladónak tanuló fiatal háromhetes szakmai gyakorlatra utazik Nova Gradiskába. Előtte februárban pedig Finnország lesz az úti cél, az Erasmus+ program keretein belül összesen 28 napot tölthet el az északi országban hét fő logisztika és szállítmányozás képzésen résztvevő diák, illetve öt elektrotechnikus , tájékoztatta lapunkat Hajdu István, a PSZC Faller Jenő Szakképző Iskolája és Kollégiuma igazgatója.

A nemzetközi tapasztalatszerzésre már régóta lehetősége nyílik a Faller szakképző diákjainak, az intézmény ugyanis az utóbbi három évben mindig sikerrel pályázott az Erasmus+ programban, így meg tudják teremteni a kiutazás és a szakmai gyakorlat anyagi hátterét. – A lehetőség minden diákunk számára adott. Csupán egy jelentkezési lapot kell kitölteniük az iskolában, ezt követően pedig egy nyilvános kiválasztási szempontrendszer szerint döntünk arról, hogy mely diákok csatlakozhatnak a programhoz. A szorgalom, a magatartás és a nyelvtudás mellett a szakmai elhivatottság is szerepet játszik abban, hogy kik vehetnek részt a több héten át tartó külföldi gyakorlatokon. A lehetőség minden tanulónk számára adott, csak élni kell vele – tette hozzá Hajdu István.

Faller Elektro Villamosipari és Informatikai Munkaközösség

Bejelentkezés

Köszönjük

Hogy megosztod iskolánkat és az oldal tartalmát mással is...